Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr fiskegryte med reker, laks og kveite

fiskegryte med reker, laks og kveite >

2 ss smør

2 sjalottløk, i små terninger

litt hel sort pepper

noen fennikelfrø

eventuelt litt avskjær fra selleri, purre og fennikel

1 ss sennep, ikke søt

1 dl hvitvin, kan sløyfes

7 dl fiskebuljong

3 dl H-melk

2 dl kremfløte

hakket dill

hakket gressløk

litt frisk sitronsaft

400 g rotgrønnsaker, i terninger som kålrot, gulrot,

selleri, fennikel og purre

150 g håndpillede norske reker

300 g biter av norsk laks

300 g biter av kveite

 

Kok opp suppen og la den småkoke i 20 minutter. Sil av og smak til med salt og pepper. Fres grønnsakene møre i litt smør og hell over suppen. Ha i fiskebitene og la dem trekke ferdig i suppen. Tilsett hakket gressløk og dill rett før servering.


Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev