FOTO ulla Westbø
KOKK tobias Gustavson, Mikael Svensson og Arne Andreassen
appetitt 1/2011
600 g lysingloin
120 g løjrom
2 Granny Smith epler
1 pakke sitronsyre
4 store jordskokk
1 dl olivenolje
1 sitron
2 fedd hvitløk
1 bunt timian
sort pepper
salt etter smak
1 brett karse
1 pakke reddiker
40 råreker
1 dl redusert kyllingkraft
1 dl fløte
Lettsalt lysingfileen i 2 timer før grilling.
Jordskokk
Skrell jordskokken og skjær den i 8 mm tykke skiver. Vakumer skivene med oliven, hvitløk, timian og sort pepperzest, saft fra en sitron og salt etter smak. Kjør dette i rhoner på 85 °C i 6 timer.
Eplekuler
Skrell eplet og skjær ut så mange kuler som mulig. Epleskallet og restene fra eplet kjøres i en fruktjuicer, siles og helles i vakumpose sammen med eplekulene og 1 ts sitronsyre. La det vakumere hardt og legg det i kjøleskapet i to døgn.
Kyllingfløte med løjrom
Bland kyllingkraft og fløte sammen og varm det forsiktig opp uten at det koker. Smak til med salt og sitron. Ha i løjrom rett før servering. Legg lysingryggen midt på tallerkenen og dander fine skiver av jordskokk og eplekuler rundt. Skjær tynne skiver av reddik med en høvel. Avslutt med råreker og skum av kyllingkraften til slutt. Pynt med litt finhakket karse.