Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lysing med jordskokk og epler

Lysing med jordskokk og epler>

600 g lysingloin

120 g løjrom

2 Granny Smith epler

1 pakke sitronsyre

4 store jordskokk

1 dl olivenolje

1 sitron

2 fedd hvitløk

1 bunt timian

sort pepper

salt etter smak

1 brett karse

1 pakke reddiker

40 råreker

1 dl redusert kyllingkraft

1 dl fløte

 

Lettsalt lysingfileen i 2 timer før grilling.

 

Jordskokk

Skrell jordskokken og skjær den i 8 mm tykke skiver. Vakumer skivene med oliven, hvitløk, timian og sort pepperzest, saft fra en sitron og salt etter smak. Kjør dette i rhoner på 85 °C  i 6 timer.

 

Eplekuler

Skrell eplet og skjær ut så mange kuler som mulig. Epleskallet og restene fra eplet kjøres i en fruktjuicer, siles og helles i vakumpose sammen med eplekulene og 1 ts sitronsyre. La det vakumere hardt og legg det i kjøleskapet i to døgn.

 

Kyllingfløte med løjrom

Bland kyllingkraft og fløte sammen og varm det forsiktig opp uten at det koker. Smak til med salt og sitron. Ha i løjrom rett før servering. Legg lysingryggen midt på tallerkenen og dander fine skiver av jordskokk og eplekuler rundt. Skjær tynne skiver av reddik med en høvel. Avslutt med råreker og skum av kyllingkraften til slutt. Pynt med litt finhakket karse.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev