Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lutefiskgrateng med baconvinaigrette

Lutefiskgrateng med baconvinaigrette>

En perfekt måte å bli kvitt restene etter lutefiskmiddagen.

 

800 g fjellmandelpotet fra Oppdal

2 dl fløte

5 ss Rørossmør

salt og pepper, etter smak

2 ss mel

4 dl melk

800 g kokt eller stekt lutefisk fra Glea, Lofoten

400 g frosne, grønne erter

4 skiver fint brød, uten skorpe

150 g tørrsaltet bacon fra Aron Mat

2 sjalottløk, i båter

2 ss eplecider fra Ulvik saft og Cideri

 

Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Hell av vannet og damp potetene tørre. Mos potetene møre med en visp og rør inn fløte og 1 ss smør. Smak til med salt og pepper.Smelt 2 ss smør i en kjele og pisk inn melet. Spe med melken under pisking og la det koke i 5 minutter. Ha den kokte eller stekte lutefisken i den hvite sausen. Kok opp en kjele med godt saltet vann.

Kok ertene i 15 sekunder. Kjør halvparten av ertene sammen med 1 ss smør med en stavmikser til jevn puré. Smak til pureen med salt og pepper. Anrett potetpuré, hvit saus med lutefisk og ertepuré lagvis i en ildfast form. Del opp brødet i grove smuler og ha på toppen av formen. Stek formen i ovnen på 180 °C i ca 20 minutter.

Kutt baconet i terninger og stek det sprøtt i en stekepanne. Ha i 1 ss smør og løken og la det blir brunt. Ha i resten av de grønne ertene og eplecider og la det bli varmt. Ha baconblandingen over lutefiskgratengen like før servering. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev