FOTO stian Broch
KOKK Eyvind Hellstrøm og co
APPETITT! 1/2019
Lutefisk med hvit trøffel
600 g utvannet lutefisk
Lutefisk saltes godt med salt i minimum 30 minutter. La det ligge på rist slik at vannet renner av. Steames i ovn på 100 °C til den flaker seg. Det er også mulig å bake i ovn på varmluft 180 °C om man ikke har damp. Høvle over godt med hvit trøffel.
Potetpuré
400 g mandelpotet
fløte og smør
Skrell, kok mør, sil av, kok dem tørre og «passer» potetene. Visp inn varm fløte og smør. Smakes til tilslutt og ikke ha salt i kokeprosessen.
Fritert hvitløk og potetchips
10 fedd hvitløk
2 mandelpoteter
½ liter olje til fritering
Skrell og kutt hvitløk og potet i tynne skiver. Forvell i kokende vann og dypp deretter i isvann. Sil av og tørk godt, ikke bland hvitløk og potet.
Friter på 150 °C til de er gyllenbrune og la dem tørke på papir.
Klippfisk, potet- og hvitløkespuma
100 g utvannet klippfisk
50 g potetpuré
2 dl fløte
2 dl melk
5 fedd hvitløk
Kok opp og miks godt. Sil av i chinoise Smak til og gjerne litt saltere enn vanlig siden det blåses inn masse luft og putt på espumaflaske.