Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Lutefisk med hvit trøffel

Lutefisk med hvit trøffel>

Lutefisk med hvit trøffel

600 g utvannet lutefisk

 

Lutefisk saltes godt med salt i minimum 30 minutter. La det ligge på rist slik at vannet renner av. Steames i ovn på 100 °C til den flaker seg. Det er også mulig å bake i ovn på varmluft 180 °C om man ikke har damp. Høvle over godt med hvit trøffel.

 

 

Potetpuré

400 g mandelpotet

fløte og smør

 

 

Skrell, kok mør, sil av, kok dem tørre og «passer» potetene. Visp inn varm fløte og smør. Smakes til tilslutt og ikke ha salt i kokeprosessen.

 

 

Fritert hvitløk og potetchips

10 fedd hvitløk

2 mandelpoteter

½ liter olje til fritering

 

 

Skrell og kutt hvitløk og potet i tynne skiver. Forvell i kokende vann og dypp deretter i isvann. Sil av og tørk godt, ikke bland hvitløk og potet.

Friter på 150 °C til de er gyllenbrune og la dem tørke på papir.

 

 

Klippfisk, potet- og hvitløkespuma

100 g utvannet klippfisk

50 g potetpuré

2 dl fløte

2 dl melk

5 fedd hvitløk

 

 

Kok opp og miks godt. Sil av i chinoise Smak til og gjerne litt saltere enn vanlig siden det blåses inn masse luft og putt på espumaflaske. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev