Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr fjellørret, salat og smørsaus

fjellørret, salat og smørsaus>

1 fjellørretfilet sukkersaltes i 4 timer, kaldrøykes og grilles rett før servering

 

Salat

Spisskål kuttes tynt og blansjeres i saltet vann.

Fennikel, neper og epler kuttes tynt og legges i isvann så de blir sprø.

Eplene bør ha sitron i vannet slik at de ikke oksiderer.

Alt blandes sammen med kålen, litt salt, sitron og olivenolje og anrettes. Topp med litt dill .

 

Smørsaus

3 dl Hakastad sider Gravenstein 2014 reduseres  

til halvparten og monteres med smør til passe konsistens.

Smak til med sitron, salt og løyrom. Vend inn finkuttet gressløk.

 

Sitronconfit

3 sitroner skrelles med en skreller og blansjeres 6-9 ganger.

Skjær ut filetene fra sitronene og sukkersalt disse i et døgn.

Bland dette og bruk litt av juicen til å spe med til passe konsistens.

Anrett fisken på tallerken med drypp av sitronconfit, salat og smørsaus .

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev