1 fjellørretfilet sukkersaltes i 4 timer, kaldrøykes og grilles rett før servering
Salat
Spisskål kuttes tynt og blansjeres i saltet vann.
Fennikel, neper og epler kuttes tynt og legges i isvann så de blir sprø.
Eplene bør ha sitron i vannet slik at de ikke oksiderer.
Alt blandes sammen med kålen, litt salt, sitron og olivenolje og anrettes. Topp med litt dill .
Smørsaus
3 dl Hakastad sider Gravenstein 2014 reduseres
til halvparten og monteres med smør til passe konsistens.
Smak til med sitron, salt og løyrom. Vend inn finkuttet gressløk.
Sitronconfit
3 sitroner skrelles med en skreller og blansjeres 6-9 ganger.
Skjær ut filetene fra sitronene og sukkersalt disse i et døgn.
Bland dette og bruk litt av juicen til å spe med til passe konsistens.
Anrett fisken på tallerken med drypp av sitronconfit, salat og smørsaus .