FOTO stian broch
KOKK Eyvind Hellstrøm og co
APPETITT 1/2019
Lettrøkt Sterling kveite med russisk kaviar
200 g kveitefilet
Sukkersalt kveitefileten 60/40 i 30 minutter og kutt i passende biter.
Sett ovnen på 56 °C. Varm røykespon i en panne, tenn på og dekk til slik at flammen slukker. Sett fisken på en rist i stekeovnen og sett inn stekepannen i bunnen. La fisken røyke i 20 minutter i ovnen.
Rømmesaus
1 del Rørosrømme
1 del olivenolje
Bland med stavmikser og smak til med salt og pepper. Varm opp til den er lun. Russisk kaviar tilsettes rett før servering
Spinatpuré og dampet spinat
400 g spinat, helst vanlig spinat, ikke babyspinat
Puré
Rens spinaten og ta av de største stilkene. Kok opp en gryte med vann, forvell halvparten av spinaten og kjøl ned i isvann.
Sil av vann og bland til glatt puré med en blender. Varm opp og smak til a la minute slik at den holder seg grønn.
Den resterende halvparten stekes med olivenolje og godt med finhakket hvitløk.
Tilsett litt vann mot slutten og sett på lokk slik at det dampes. Server med rikelig kaviar.