Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Laksegryte med rotgrønnsaker og hvitvinssaus

Laksegryte med rotgrønnsaker og hvitvinssaus>

800 g laksefilet, uten skinn og ben, i porsjonsstykker

4 sjalottløk

2 ss smør

4 dl tørr hvitvin

1 l fiskekraft

6 dl kremfløte

salt og pepper

2 gulrøtter

½ romanesco

1 fennikel

2 ss lodderogn

 

Finhakk sjalottløkene og fres dem i smøret i 3 minutter. Ha på hvitvinen og la det koke til ca halvparten gjenstår. Ha på fiskekraft og kok ned til ca halvparten.

Ha på fløten og la det koke til sausen begynner å tykne. Smak til med salt og pepper. Kutt gulrot og romanesco i fine, delikate biter og la dem koke i hvitvinssausen til de er nesten møre. Ha laksen i sausen og la det trekke på svak varme til laksen akkurat er ferdig. Vend inn lodderogn og tynne skiver av fennikel like før servering. Denne gryten kan fint serveres som den er eller med et nybakt godt brød til.  

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev