Laks teryaki
190 laksefilet
100g fersk spinat
3,6 dl teriyakisaus
Teriyaki sauce
1,2 dl soya saus
1,2 dl mirin
1,2 dl sake
18 g renset og finraspet ingefær
3 knuste hvitløkfedd
1 finhakket løk
10 g sukker
10 cm tørket konbu
10 g daikon, renset og delt i to
Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp til kokepunktet, reduser varmen og la det simre i noen minutter. Ta av varmen, sil av og kjøl ned.
Fenikkelsalat
3 fennikler, renset og delt i skiver på langs
100 g sukker
2 dl hvitvin
2 dl limejuice
litt zest from en lime
12 g salt
3 g hvit pepper
1 ss olivenolje
Rens og skjær fennikelen på langs i tynne skiver. Ha den i en liten kjele og springle med god olivenolje. La den svette noen minutter på middels varme. Tilsett hvitvin og resten av ingrediensene. Bland godt sammen. Ha laksefileten i teryakisausen og la det marinere i 25 minutter.
Varm opp olje i en stekepanne og stek laksen i 3-4 minutter på hver side til den er crispy. Stek laksen ferdig i ovnen på 190° C i 2 minutter. Server laksen på en seng av sautert, fersk spinat og gjerne litt dampet tang. Bruk en grillet halv sitron som garnityr.