Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Laks teryaki, spinat og fennikel

Laks teryaki, spinat og fennikel>

Laks teryaki

190 laksefilet

100g  fersk spinat

3,6 dl teriyakisaus

 

Teriyaki sauce

1,2 dl  soya saus

1,2 dl mirin 

1,2 dl  sake

18 g  renset og finraspet ingefær

 3  knuste hvitløkfedd

1 finhakket løk          

10 g  sukker      

10 cm tørket konbu

10 g daikon, renset og delt i to

 

Bland alle ingrediensene i en gryte. Kok opp til kokepunktet, reduser varmen og la det simre i noen minutter. Ta av varmen, sil av og kjøl ned.

 

Fenikkelsalat

3  fennikler, renset og delt i skiver på langs

100 g  sukker

2 dl  hvitvin

2 dl limejuice

litt zest from en lime

12 g salt

3 g hvit pepper

1 ss olivenolje

 

Rens og skjær fennikelen på langs i tynne skiver. Ha den i en liten kjele og springle med god olivenolje. La den svette noen minutter på middels varme. Tilsett hvitvin og resten av ingrediensene. Bland godt sammen. Ha laksefileten i teryakisausen og la det marinere i 25 minutter.

Varm opp olje i en stekepanne og stek laksen  i 3-4 minutter på hver side til den er crispy. Stek laksen ferdig i ovnen på 190° C i 2 minutter. Server laksen på en seng av sautert, fersk spinat og gjerne litt dampet tang. Bruk en grillet halv sitron som garnityr.                                 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev