Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kveite,fennikel, svartkål og picklet småløk

Kveite, fennikel, svartkål og picklet småløk>

Beregn 200 g kveitefilet per person og legg dem i saltlake i 20 minutter og tørk av. Dryss over nykvernet pepper. Damp på 72 °C i kombidamper i 10 til 15

minutter, eller på rist i en kjele med kokende vann under.

 

Safrankokt fennikel

2 fennikler

1 dl hvitvin

1 dl grønnsakbuljong

½ g safran

½ sitron

 

Vask og skjær fenniklene i 2 cm skiver på lengden. Kok opp resterende ingredienser og slå disse over fenniklene. Vakumpakk og steam dette i 12 minutter.

 

Safransmørsaus

1 sjalottløk

1 hvitløksfedd

2 dl blåskjellkraft

1,5 dl hvitvin

1 dl fløte

½ g safran

100 g smør, i terninger

 

Hakk sjalottløk og hvitløk. Fres løken i smør, hell på hvitvin og blåskjellkraften. Reduser kraften til 1 dl og tilsett fløten. Ved servering kokes sausen opp og smøret blandes inn med en stavmikser.

 

Picklet småløk

1-2-3 lake

et nett småløk

 

Blansjer småløken i 2 minutter. Ta av skallet og del dem. Slå over laken og vakuumer.

 

Sautert svartkål

en bunt svartkål

finstrimlet haricot verts

finhakket sjalottløk

smør

 

Blansjer svartkålen raskt og kjøl den ned i isbad. Strimle svartkålen. Ved servering freses sjalottløken i smør og tilsettes svartkål og haricot verts. Smak til med salt og pepper.

 

Salsa

Lag en salsa av tomatconcasse, grillet paprika, haricot verts og stangselleri. Smak til med olivenolje, sitron, salt og pepper. Serveres til kveiten sammen med det andre tilbehøret.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev