FOTO stian broch
KOKK christian Hoglin Honstad
APPETITT 4/2019
Blomkålpuré
1 middels stort blomkålhode
3 ss smør
3 dl fløte
3 dl melk
salt og pepper
Skjær av noen fine skiver med rå blomkål til garnityr. Kok blomkålhodet mørt i lik mengde fløte og melk, sil av væsken og kjør den glatt i blender. Spe på med fløtemelken om den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.
Ertepuré
300 g grønne erter
4 ss smør
salt og pepper, etter smak
Kok ertene i vann og kjør dem opp i en blender med smør. Smak til med salt. Stek den skinnfrie kveitefileten på den ene siden i passe stykker i stekepanna. Salte og pepre etter smak.
Anrett fisken med blomkålpureen på den ene siden og ertepuré på den andre, med garnityret på toppen. Avslutt med beurre noisette.