Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kveite med blomkålpuré og ertepuré

Kveite med blomkålpuré og ertepuré>

Blomkålpuré

1 middels stort blomkålhode

3 ss smør

3 dl fløte

3 dl melk

salt og pepper

 

Skjær av noen fine skiver med rå blomkål til garnityr. Kok blomkålhodet mørt i lik mengde fløte og melk, sil av væsken og kjør den glatt i blender. Spe på med fløtemelken om den blir for tykk. Smak til med salt og pepper.

 

 

Ertepuré

300 g grønne erter

4 ss smør

salt og pepper, etter smak

 

Kok ertene i vann og kjør dem opp i en blender med smør. Smak til med salt. Stek den skinnfrie kveitefileten på den ene siden i passe stykker i stekepanna. Salte og pepre etter smak.

 

Anrett fisken med blomkålpureen på den ene siden og ertepuré på den andre, med garnityret på toppen. Avslutt med beurre noisette.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev