Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Krepsehalesalat med kantareller og brønnkarse

Krepsehalesalat med kantareller og brønnkarse>

100 g rensede krepsehaler, fri for tarm

100 kantareller, renset og børstet

1 ts matolje

1 ss godt smør

1 finhakket sjalottløk

1 potte brønnkarse

30 g ruccolasalat

30 g redikkspirer

2 dl sherryedikk

1 ss sukker

1 ts god olivenolje

litt frisk sitron

revet sitronskall

litt maldonsalt

nykvernet pepper

 

Kantareller stekes gylne i olje og smør sammen med finhakket sjalottløk. Smelt sukkeret til karamell og hell på sheryeddik.

 

Kok inn til halvparten og sett kaldt til servering. Bland sammen brønnkarse, ruccola og reddikspirer.

 

Vend inn litt god olivenolje, sitron, revet sitronskall, salt og pepper. Bland krepsehalene sammen med brønnkarseblandingen som salat.

 

Legg noen striper av sherryeddiken i mellom.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev