1 kg kokt ferskvannskreps
1 ss smakløs olje
2 sjalottløk
1 ts dijonsennep
½ ts tomatpurè
2 ss hvitvinsedikk
½ ts sukker
200 g fennikel
100 g knaskegulrot
100 g vårløk
20 g krondill
7 dl fiskekraft
3 dl fløte
Rens krepsen og fjern tarmen. Legg halene til side frem til servering da de skal brukes som garnityr i suppen sammen med finkuttet fennikel, gulrot og vårløk. Knus skallene lett og fres de sammen med finhakket sjalottløk, sennep og tomatpurè.
Kutt gulrot, fennikel og vårløk i fine små biter. Dypp dem raskt i kokende van, godt saltet vann til der er medium møre og ha de rett over i isvann.
Grønnsakene has i suppen ved serveringsammen med krepsehalene. Tilsett sukker og hvitvinseddik og la dette frese godt ut før det tilsettes.
Avskjæret fra fennikelen, gulroten, og vårløken. Fres så det blir blankt og tilsett fiskekraften. La dette småkoke i5 minutter og ha i fløten.
La suppen småkoke i 15 minutter til og sil av skallene. Smak
til suppen med salt og pepper.