Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Kamskjell, rå fennikel og vinterkarseblomster

Kamskjell, rå fennikel og vinterkarseblomster>

Beregn 2 kamskjell per person. Stek til de er gylne og lett karamelliserte, men har en rå kjerne.

Finsnitt eple og fennikel.

 

Tangolje

100 g sukkertang

100 g druekjerneolje

 

Stek sukkertangen på brett i ovnen på 160 °C til den er helt sprø.

Kjør den på stavmikser med oljen i 5 minutter.

 

Persillesaus

1 bunt persille

1 dl olje

1 eggeplomme

 

Kjør persille og olje fint med stavmikser. Varm miksen til 80 °C og kjøl ned til kjøleskaptemperatur så raskt som mulig.

Ha en eggeplomme i en bolle og spe forsiktig med den kalde persilleoljen mens du rører med en vips.

Sil gjennom et klede. Smak til med salt og eple-eddik. Del kamskjellene i to og legg dem på tangen.

Anrett med litt av garnityret og drypp med persillesaus og tangolje. Pynt med vinterkarseblomster.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev