1 stort, pent stykke klippfisk av torsk
Vannes ut fra størrelse, minimum 3 dager og skift vannet hver dag.
god spansk olivenolje
grillede poteter
Pensle fisken med litt god olivenolje og legg den på grillen.
Grill til fisken løsner og flaker seg lett. Bruk gjerne en penslet grillpanne.
Del fisken i passe serveringsstykker og anrett på fat med god olivenolje og chilidron,
crème fraîche med kummin, sitron og flatpersille.
Chilidron
Lag en saus av flådde og rensede tomater, paprika, olivenolje, hvitløk og chili.
Skjær terninger av god røkt spekeskinke og fres bitene sprø i en panne. Bland sammen med de andre ingrediensene.
Server med fine små stekte poteter og crème fraîche med kummin.
Crème fraîche med kummin
Bland crème fraîche med finhakket stangselleri, finhakket sjalottløk, salt, pepper og kummin.
Smak til.
Denne rømmen kan også tilsettes røkt og tørket chipotle, cayenne og lime.