Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Jospergrillet klippfisk med chilidron med røkt spekeskinke

Jospergrillet klippfisk med chilidron med røkt spekeskinke>

1 stort, pent stykke klippfisk av torsk

Vannes ut fra størrelse, minimum 3 dager og skift vannet hver dag.

god spansk olivenolje

grillede poteter

 

Pensle fisken med litt god olivenolje og legg den på grillen.

Grill til fisken løsner og flaker seg lett. Bruk gjerne en penslet grillpanne.

Del fisken i passe serveringsstykker og anrett på fat med god olivenolje og chilidron,

crème fraîche med kummin, sitron og flatpersille.

 

Chilidron

Lag en saus av flådde og rensede tomater, paprika, olivenolje, hvitløk og chili.

Skjær terninger av god røkt spekeskinke og fres bitene sprø i en panne. Bland sammen med de andre ingrediensene.

Server med fine små stekte poteter og crème fraîche med kummin.

 

Crème  fraîche med kummin

Bland crème fraîche med finhakket stangselleri, finhakket sjalottløk, salt, pepper og kummin.

Smak til.

Denne rømmen kan også tilsettes røkt og tørket chipotle, cayenne og lime.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev