1 passe stor piggvar
smør og olje, til steking
timian og hvitløk, etter smak
reven pepperrot
salt og pepper
redusert kyllingkraft med urter
Fjern hodet på piggvaren og del den på langs ved ryggen.
Stek den hel i en panne på begge sider i 3-4 minutter i olje på høy varme.
Avslutt med smør i pannen og øs over fisken til den får en gyllen farge.
Ta av skinnet forsiktig før servering og pensle med redusert kyllingkraft med urter.
Riv over fersk pepperrot.
Småpoteter i bechamel med krondill
små amadinepoteter, av lik størrelse
3 dl bechamelsaus, i passe konsistens
fint plukket krondill og noen hele klaser
Kok potetene myke. Vend dem i bechamel og krondill og smak til med salt og pepper.
Neper, steinsopp og løyrom
Skrell nepene og kok dem i vann med litt smør.
Kutt fersk steinsopp i biter og stek med litt smør.
Lag en lett smørsaus på kyllingkraft og stekt steinsopp som reduseres og smør piskes inn.