Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr skatevinge, nypoteter og beurre blanc

skatevinge, nypoteter og beurre blanc >

1 skatevinge, ca 1,5 kg

600 g nypoteter

400 g assorterte bønner og erter som feves, kidney, black eyed, grønne erter etc.

100 g rotgrønnsaker i terninger, sellerirot, purreløk og gulrot

 

5 sjalottløk

2,5 dl hvitvinseddik

3,25 dl fiskekraft

 

225 g smør potetchips av to nypoteter

fennikeldill til pynt

salt og pepper


Skyll skatevingen i kaldt vann så du får bort slim og urenheter. Legg skatevingen i en ildfast form eller langpanne. Bak den i ovnen på 120 °C i ca 30 minutter, avhengig av størrelse og tykkelse på skaten. Ta skaten ut og riv av skinnet. Salt og pepre. Fisken er nå klar til servering.

Kok nypoteter med mye grovsalt og en dillkvist i kokevannet. Dryss over finhakket dill når potetene er ferdigkokt.    Legg bønner i vann over natten, se på pakningen om det trengs. Bytt vann før koking. Ha bønnene i en kjele sammen med rotgrønnsaker og dekk med vann. Kok bønnene møre. Sil av vannet og grønnsakene. Bland alle typer bønner og erter i en kjele og tilsett 1 ss meierismør. Smak til med salt og pepper. 

 

Beurre blanc

Finhakk sjalottløken. Ha løken i en kjele med vinen og fiskekraften. Reduser til det er igjen 1/3 av det du begynte med.  Ta kjelen av platen og pisk inn smøret litt etter litt. Pass på at sausen ikke sprekker. Smak til med salt og pepper.  Sausen må ikke koke etter at smøret er i.



Potetchips


Kutt tynne skiver av potet på mandolin. Skyll i kaldt vann i 5 minutter. Tørkes på papir og friteres på 140 °C i nøytral olje til de er gylne. Saltes etter smak.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev