FOTO ulla Westbø
KOKK even ramsvik, Torstein Østenstad og Ronny Kolvik
appetitt 3/2010
grovsalt og maizena til baking
1 piggvar på 400 g, trimmet for finner og hjeller
1 egg
kapers og cornichons etter smak
1 finsnittet sjalottløk
100 g nypoteter
olivenolje til vinaigrette
grov sennep etter smak
finklippet karse
pepperrot og litt sitronsaft etter smak
Gribichesaus
Kok egget i 12 minutter og avkjøl det. Skill hviten fra plommen og passer plommen gjennom en grov sil. Finhakk og bland kapers, cornichons, egghvite, sjalottløk og litt olivenolje til en vinaigrette. Smak til med salt, sitron og pepper.
Saltbakt piggvar
Bland 1 ss maizena med litt vann. Mett den med grovsalt og legg det som en kake på fisken. Bak fisken i ovnen på 150 °C i ca 25 minutter. Kokte nypoteter med skall vendes i 1 ss grovsennep, litt olivenolje, finklippet karse, salt og pepper. Toppes med revet pepperrot. Når fisken er ferdig, fjernes saltet og skinnet. Fisken toppes med gribichesaus, pepper og sitronsaft.