Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr saltbakt piggvar, gribichesaus og nypoteter

saltbakt piggvar, gribichesaus og nypoteter>

grovsalt og maizena til baking

1 piggvar på 400 g, trimmet for finner og hjeller

1 egg

kapers og cornichons etter smak

1 finsnittet sjalottløk

100 g nypoteter

olivenolje til vinaigrette

grov sennep etter smak

finklippet karse

pepperrot og litt sitronsaft etter smak

 

Gribichesaus

Kok egget i 12 minutter og avkjøl det. Skill hviten fra plommen og passer plommen gjennom en grov sil. Finhakk og bland kapers, cornichons, egghvite, sjalottløk og litt olivenolje til en vinaigrette. Smak til med salt, sitron og pepper.

 

Saltbakt piggvar

Bland 1 ss maizena med litt vann. Mett den med grovsalt og legg det som en kake på fisken. Bak fisken i ovnen  på 150 °C i ca 25 minutter. Kokte nypoteter med skall vendes i 1 ss grovsennep, litt olivenolje, finklippet karse, salt og pepper. Toppes med revet pepperrot. Når fisken er ferdig, fjernes saltet og skinnet. Fisken toppes med gribichesaus, pepper og sitronsaft.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev