Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Hel posjert havabbor, konfitert spisskål og syltet løk

Hel posjert havabbor, konfitert spisskål og syltet løk>

1 hel havabbor

 

Fjern all innmat og gjeller. Legg den i 2% saltlake i 2 timer. Skyll og posjer på 80 °C i olivenolje i ca. 10 minutter.

 

Konfitert spisskål

1 spisskål, delt i 2

1 fedd hvitløk

en kvist timian

200 g klarnet smør

 

Alt puttes i vakuumposer, vakuumeres og steames på 85 °C i 40 minutter. Grilles rett før servering.

 

 

Balsamicosyltet løk

1 pakke delicatesseløk

1dl balsamico

 

Løken forvelles i ca. 1 minutt til skallet slipper løken. Kutt av enden og popp ut løken. Dette gjør det enklere å skrelle dem. Løken varmes deretter i balscamico. Kjøl den ned og varm opp i laken før servering. Serveres med saltbakte poteter i brunet smør med masse gressløk, Sandefjordsmør og grillet sitron.

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev