2 hoder hjertesalat
spiselige sommerblomster, ringblomster, blomkarse, roser
Fritert potet
6-8 små nypoteter
frityrolje
salt
Potetene kuttes i tynne skiver og friteres til de er gylne.
La dem renne av på papir og krydre med salt.
Sjøkreps
50 g urter kjørvel, dill, gressløk
1 dl rapsolje
salt og pepper
Finhakk urtene og bland med oljen. Del sjøkrepshalene i to og smør på urteoljen.
Krydre med salt og pepper.
Grilles i ovnen eller på sterk varme på grillen ca 2 minutter.
Honningdressing
½ dl eplecidereddik
2 ss honning
1 ss sennep
salt
pepper
rapsolje
1 sjalottløk
Finhakk sjalottløken. Bland den med eddik, sennep og honning i en bolle.
Pisk kraftig mens du sper med rapsoljen i en tynn stråle.
Spe til dressingen blir tykk og luftig. Smak til med salt og pepper.
Bland salaten med dressingen like før servering. Anrettes sammen med sjøkreps, poteter og blomster.
Du kan også bruke sjøgress hvis du får tak i.