4 små makreller eller pir
2 ss olivenolje
1 sotet hvitløk
4 urtekvaster
bladpersille, salvie og løpstikke
maldonsalt
ristet sort pepper, kvernet
1 sitron
4 lange erteskudd
1 fennikel
Rens makrellen godt for innmat, skrap blodrennen godt og skyll i iskaldt vann. Man kan gjerne bruke en liten børste på blodrennen for å få den godt renset
og skyll gjellene godt. Tørk fisken på ett kjøkkenklede, legg så på ett passende kjøkkenbrett eller tallerken.
Pensle begge sider av fisken med olivenolje.
Rens den sotede hvitløken og putt en fedd inn i buken på makrellene sammen med urtekvasten.
Del sitronen i båter og ha en sitronbåt inni buken på fisken. Spar resten av sitronen til fennikelen.
Vask fennikel i kaldt vann og kutt den på mandolin med en skarp kniv løvtynt.
La den ligge en stund i kaldt vann. Grill makrellen på en varm grill på begge sider til du har fått et markant grillmønster.
Bak fisken på brett i ovnen i 8-10 minutter på 160 °C.
Sjekk at fisken en gjennomvarmet og ikke har rå kjerne.
Anrett med erteskudd på toppen eller rundt fisken. Den grillede makrellen kan serveres med braserte cannelinibønner,
fennikelcrudite, sommersalat, agurksalat eller en olivenoljebasert potetsalat.