Laks
800 g laksefilet uten skinn og ben
2 ss rapsolje
salt og pepper
Del opp laksen i porsjonsstykker og pensle med rapsolje. Krydre med salt og pepper. Grill laksen på direkte varme i 4-8 minutter.
Laksen skal ha en rå kjerne når du tar den av grillen. La den hvile i 3-4 minutter før den serveres. Da blir den perfekt! Laksen toppes med ørretrogn like før servering.
Sellerirot
1 sellerirot
3 dl kremfløte
salt og pepper
Skjær fire tynne skiver av selleriroten som du koker i lettsaltet vann til de er møre. Kutt disse i trekanter og grill dem raskt på direkte varme på grillen rett før servering.
Resten av selleriroten deler du i grove biter og koker mørt i kremfløte. Løft selleriroten ut av fløten og kjør til puré med en stavmikser. Spe med fløten til du har ønsket
konsistens. Den kan godt være forholdsvis løs ettersom den skal fungere som både grønnsak og saus.
Gulrot
2 gulrøtter
2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ss finhakket dill
salt og pepper
Kutt gulrøttene i tynne strimler på langs med en potetskreller eller mandolin. Vend gulrotstrimlene i olje, sitron og dill. Smak til med salt og pepper.
La gulrøttene marinere seg i ca 1 time før servering.