1 liten piggvar
50 g sort lodderogn
4 vaktelegg eller små hønseegg
1 agurk
1 tommel ingefær
1 beger rømme
4 ss smør
hvitvinseddik etter smak
salt og sitron etter smak
Stykk piggvaren i koteletter og grill dem på begge sider. Pensle med nøttesmør og topp med sort lodderogn og et posjert egg. Kok opp vann med salt og rør rundt med en visp til du har god rotasjon i vannet. Slipp i eggene langs kanten og tilsett eddik. Trekk kjelen tilside og la det stå i ca 1-2 minutter. Kok opp 3 deler vann, 2 deler eddik og 1 del sukker med finsnittet ingefær. La dette trekke og sett det kaldt.
Høvle agurk i ønsket størrelse og la det marinere i laken. Pisk rømmen stiv og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Server piggvarkoteletten på en stor tallerken med garnityret dandert på siden.
Ølforslag
Til denne fiskeretten vil det være godt med en Lambic.