Grilla klippfisk og brandade
150 g utvannet klippfisk
2 mandelpoteter
1 fedd hvitløk
1laurbærblad
1 kvist timian
1/2 dl olivenolje
3 dl melk
cayennepepper
litt sitronsaft etter smak
Del klippfisken i to og smør den ene delen i olivenolje. Grill den i 2-3 minutter på hver side. Legg tilside noen fine biter med grillstriper. Sviss urter og hvitløk i olivenolje, tilsett tynnskårede poteter og melk. Småkok dette i 3 minutter og tilsett resten av klippfisken. Dra kjelen av varmen. La dette trekke i 3-4 minutter til potetskivene er møre. Sil klippfisken og potetene, men spar også på melk- og olivenoljeblandingen.
Pisk sammen klippfisken og potetene i en kjøkkenmaskin mens du sper i litt av melkeblandingen til du får en potetmosaktig konsistens. Smak dette til med litt cayennepepper og sitronsaft.
Egg 63 °C
1 lite egg
Steam egget i en convektionsovn på 63 °C i en time. Avkjøl egget, klekk det forsiktig i hånda og fjern løs eggehvite.
Tomater
4 dulchita tomater
1 ts olivenolje
1 ts sherryeddik
salt, pepper og sukker etter smak
noen brødkrutonger og oliven til pynt
litt olje fra stekt choritzopølse
Del tomatene på midten, strø over litt sukker, lpepper og litt salt. Sprinkle også tomatene med litt olivenolje og sherryeddik. Sett tomatene på bakepapir og tørk i ovn på rundt 80 °C i 2 timer. Legg egget i midten av en dyp tallerken sammen med noen klatter med brandade. Grillet klippfisk og tomater legger man tilfeldig rundt.
Avslutt med å legge noen krutonger og oliven rundt og sprinkle det hele med olje fra stekt chorizopølse.