Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Gratinert krabbe, krabbekaker, mango og chili

Gratinert krabbe, krabbekaker, mango og chili>

100 g rød fiskefilet

200 g hvit fiskefilet

20 g fersk koriander

3 hele taskekrabber

3 hele chili

1 mango

50 g smør

1 sjalottløk

1 dl melk

1 helt egg

3 eggeplommer

1 dl hvitvin

½ loff

 

Rens krabbehodene for kjøtt og behold klørne hele. Del en chili, fjern frøene og finhakk den. Finhakk sjalottløk og koriander.

 

Krabbekakefarse

Kutt opp fisken i små terninger og sett det 10 minutter i fryseren. Kjør så fiskebitene opp i en blender med ½ ts salt.

Tilsett ett helt egg og melken forsiktig gradvis i massen. Når fiskefarsen er ferdigblandet tilsettes chili, sjalottløk, koriander og halvparten av krabbekjøttet fra krabbehodet.

Sett farsen kaldt i 15 minutter før du steker små krabbekaker på moderat varme  i smør.

 

Toast

Skjær avlange skiver med loff og fjern skorpen. Stek toasten med smør i pannen. Fordel resten av krabbekjøttet ut over toasten.

 

Sabayonne

Pisk eggeplommer og hvitvin over vannbad til det tykner. Fordel sabayonne ut over krabbetoastene og sett dem inn i forvarmet ovn på 200 °C med overvarme slik at de får en gyllen overflate. Anrett toasten på en tallerken med de stekte krabbekakene og krabbeklørne. Pynt med finhakket chili og skiver av mango og koriander.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev