Klippfisk
3 dl melk
1 dl kyllingkraft
½ laurbærblad
10 pepperkorn
Kok opp melk, kraft og krydder. Ta av varmen og legg fiskestykket i. Trekk til det flaker seg.
Røkt beinmargmajones
200 g beinmarg
3 eggeplommer
1 egg
1 ss dijon sennep
6 dl solsikkeolje
sherryeddik
salt, pepper og sitronjuice etter smak
Beinmargen skylles lenge. Tørkes med papir og røykes i ovn eller røykeboks. Smeltes så i kjele, siles og avkjøles til den er kald før du begynner å lage majones. Eggeplommer, egg og dijonsennep kjøres i robocup. Spe med solsikkeoljen, så tilsetter du beinmargfettet og smaker til. Hvis den sprekker eller blir for løs, start med litt kaldt vann i termomix eller lignende redskap og spe forsiktig med den sprukne majonesen. Dander retten på en stortallerken og pynt med potethåret.
Smørskum
1 pakke smør
1 dl fløte
2 dl vann
salt og sitronjuice etter smak
Kok opp, smak til og skum opp.
Poteten
Spesiell type med «navlestreng» kokes i smørvann og navlestrengen friteres rett før servering.