Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Fisk- og skalldyrsuppe

Fisk- og skalldyrsuppe>

Suppe

1 l fiskekraft

1 l skalldyrkraft

300 g smør

½ l kremfløte

litt salt

saften fra 1 sitron

1 g safran

 

Fisk- og skalldyrkraft kokes og reduseres til halvparten. Pisk inn kaldt smør, litt etter litt. Pisk inn kremfløten i en tynn stråle. Pisk inn safran og smak til med salt og sitronsaft.

 

 

Spætzle

3 egg

1 bunt urter, som brønnkarse, persille, dill eller basilikum

3 dl melk

550 g mel

 

Pisk sammen egg og mel til homogen masse. Bland urter sammen med melk. Pisk den grønne melken sammen med mel og egg til en fast masse. Kok opp vann og press massen gjennom et spætzlejern og rett ned i det kokende vannet. Dette skal koke i 4-7 minutter og legges over i isvann. Stek dem i en panne med litt olje før servering.

 

Fisketerrin

200 g hvit fisk, som kveite, torsk eller skrei

50 g brente urter, som askepulver

 

Fisken skjæres ut i 4-5 avlange biter og vendes i askepulver. Deretter pakkes fisken i clingfilm og rulles stramt sammen til en pølse.

Dampes i 5 minutter og legges rett i fryseren. Fisken er nå klar til å skjæres og tilsettes rett i suppen før servering.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev