Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Escabechemarinert lysingrygg, spansk sofritosalsa og chorizo

Escabechemarinert lysingrygg, spansk sofritosalsa og chorizo>

400 g lysingrygg skrapet for skinn

Saltlake av 1 l kaldt vann, 100 g salt og 30 g sukker

 

ESCABECHELAKE

1dl sherry eller rødvinseddik

1 dl vann

1 dl tørr hvitvin

100 g sjalottløk

2 laurbærblader

50 g fritert hvitløk i olivenolje

50 g gulrøtter i skiver

½ ts knust hel koriander

½ ts brent sort pepper

 

Bland ingrediensene til laken og la den koke i 20 minutter.

Smak til med salt. Laken skal være syrlig.

Del fisken i passe stykker og legg de i laken i 10 minutter

Stek fisken i olivenolje med skinnsiden ned og under press.

 

SOFRITOSALSA

1-2 dl olivenolje

1 fedd hvitløk

100 g sjalottløk

100 g stangselleri

100 g gulerøtter

100 g purre

2 ss tomatpurè

250 g tomater

2 ss bladpersille

1 dl hvitvin

25 g gule rosiner

2 ss pinjekjerner

Smak til med presset sitron, salt og pepper og litt sukker

100 g chorizo kuttet på langs

 

Flå tomatene og fjern innmaten. Kutt alle ingrediensene untatt tomatene brunoise.

Fres terningene til de er møre og blanke på svak varme i olivenolje. Fres tomatpurè for å få ut råsmaken.

Til sett hvitvin og reduser. Vend inn tomatterningen. Tilsett litt vann og la det koke inn til en homogen salsa.

Til sett ristede pinjekjerne, rosiner og bladpersille og smak til med salt og kvernet pepper. Chorizoen skjæres i strimler og bakes på bakepapir til den blir sprø i ovnen.

Fisken anrettes på tallerkenen med chorizo og sofritosalsa.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev