Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Dampet lettsaltet torsk, soyadressing og aromatisk olje

Dampet lettsaltet torsk, soyadressing og aromatisk olje>

200 g benfri torskefilet

1 liter vann

100 g salt

 

Bland salt og vann til det er oppløst og legg fisken i laken i 20 minutter.

Skyll fisken godt i kaldt vann og tørk den.

 

 

Soyadressing

24 ml soyasaus

24 ml vann

15 g sukker

20 g vårløk

10 g revet ingefær

 

 

Aromatisk olje

4 dl maisolje

200 g hele hvitløksfedd

100 g knust sitrongress

 

 

Garnityr

Finkuttet rød chili, finkuttet vårløk, korianderblader og rogn.

 

Bland alle ingrediensene til soyadressingen, Varm opp til 80 °C og la det trekke i 20 minutter. Sil av og sett til side.

 

Bland hvitløk og sitrongress med maisoljen og kok dette på 120 °C til det har satt god smak. Sil av og sett til side. Damp fisken på 42 °C i 25 minutter.

Server fiskestykket med varm soyadressing, aromatisk olje og garnityret.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev