Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr salma, teryaki, nori og og currysago

salma, teryaki, nori og og currysago >

salmaloin rulles først i nori, vendes i eggehvite og brødkrumme. Friter rett før servering.

 

Teryaki

1 l soya

5 dl l vann

¼ l sake

30 g sukker

0,75 dl riseddik

0,75 dl brun kyllingkraft

chili flakes

koriander med rot og blad

ingefær

 

Kok opp og la det trekke i 2 timer. Tilsett koriander og jevn ut med litt maizenna.

 

Curryolje

1 l olje

3 sjalottløk

1/2 hvitløk

1/4  fennikel

2 ts gurkemeie

1,25 dl curry madras

1,5 dl sagogryn

 

Stek grønnsakene lett i en panne med krydder og kjør dem med en stavmikser. Tilsett olje og la det trekke ved 85 °C. Kok sagogryn i vann. Bytt etter hvert oppkok! Blandes med oljen før servering. Garneres med brønnkarse og frisk koriander.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev