Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Chawanmushi, konfitert purre og røkt blåskjellskum

Chawanmushi, konfitert purre og røkt blåskjellskum>

Eggekrem – Chawanmushi

94 g fløte

49 ml blåskjellkraft

0,5 l melk

74 g egg

 

Konfitert purre

2 purrer

30 g olivenolje

5 g timian

litt sitronzest

 

Blåskjellskum

300 g blåskjellkraft

100 g fløte

100 g spinat

200 g høy

salt, etter smak

5 g soya lecithin

 

 

Varm opp fløte, blåskjellkraft og melk til 80 °C. Bruk en blender og bland egget sakte sammen med den oppvarmede melken. Fyll blandingen i en form.

 

Sett ovnen på steamfunksjon på 85 °C og steam formen i 15 minutter. Ta eggekremen ut av formen.

 

Fyll purre, timian og sitronzest i en vakumpose. Steam posen på 90 °C i 20 minutter til purren er myk. Avkjøl i isvann. Bland blåskjellkraft, fløte, spinat og salt godt sammen og sil gjennom en finmasket sil.

 

Fyll høyet i en ildfast skål, tenn på og infuser kraften. Passer kraften på nytt gjennom en sil. Bland inn soya lecithin og kjør opp til et lett skum. Anrett eggekremen på den konfiterte purren og dander med skummet rundt.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev