Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Brosme, ertepure og hollandaisesaus

Brosme, ertepure og hollandaisesaus>

150 g brosmefileter                              

300 g selskapserter                  

50 g smør til ertepuré                      

20 aspargespoteter                

1 reddik                                 

16 minigulrøtter                                      

3 eggeplommer                    

150 g smør                                   

2 ss sitronsaft                                 

litt solsikkeolje

pepper, salt, sitronpepper og cayennepepper etter smak

 

Brosme

Legg filetene i en saltlake, 0,7 dl salt rørt ut i 1 liter vann. Ta dem opp etter 15 minutter og tørk av dem før de legges i ildfast form. Ha litt solsikkeolje i formen og over fisken, sammen med litt sitron- pepper. Bakes i ovnen på 190 °C i ca. 10-11 minutter.  

 

Hollandaisesaus

Sett en kjele i vannbad og pisk eggeplommene hvite og skummete, før du rører inn smøret litt etter litt. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Er du uheldig og sausen skiller seg, kan du piske inn litt kaldt vann.  

 

Ertepuré

Ha ertene i en kjele med vann og la dem putre noen minutter. Sil godt av og ha dem i en blender sammen med smøret, en knivsodd cayennepepper og noen dråper sitronsaft. Kjøres i blender til den konsistensen du ønsker. Anrettes som på bildet eller slik du vil, sammen med poteter, gulrøtter og erter. Reddiken er skåret flortynt med mandolin og has i iskaldt vann inntil anretning. Arve har brukt ertekarse, men både kjørvel, brønnkarse eller persille funker.

 

Tips

Her kan du gjøre retten litt flottere ved å bruke f. eks kveite. Men brosme har litt av den fastheten man finner i litt dyrere fisk. Anbefales.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev