Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Brosme, auberginepuré, bacon og tartarsaus

Brosme, auberginepuré, bacon og tartarsaus>

200 g brosme pr. pers

auberginepuré

tartarsaus

litt dill, selleristang og spinat

200 g bacon

 

Beregne 50 g bacon pr. person. Kutt baconet i terninger og stek det i stekepannen til det er sprøtt.

Hell av fettet og bruk det til å steke fisken i.

 

Auberginepuré

2 store auberginer

4 stilker rosmarin

4 grener timian

2 fedd skivet hvitløk

4 ss sesamolje

2 ss tahinpuré

50 g crème fraîche

 

Del auberginen i to og kutt dype rutemønster i den.

Legg hvitløken inn i sporene. Hell på en god del olivenolje.

Fordel rosmarinen og timianen over auberginen. Sett auberginen sammen igjen og pakk med aluminiumsfolie.

Bak den i ovnen på 200 °C i 45 minutter. Ta ut auberginen når den er ferdig og skrap ut alt kjøttet i en bolle.

Tilsett sesamolje, tahinpuré, crème fraîche, salt og pepper. Bland alt sammen.

 

Tartarsaus

3 ss Worchestersaus

50 g finkuttet cornichons
50 g finkuttet kapers

50 g finkuttet gressløk

en handfull finkuttet bladpersille

50 g finkuttet dill

1 ss hvitvinseddik

200 g majones

30 g crème fraîche

 

Bland alt sammen.

 

Brosme

Beregn 200 g pr. person.

 

Salt fisken godt og la den ligge i 10 minutter. Skyll av saltet og tørk den.

Stek den i en varm stekepanne med fettet fra baconet.

Legg med skinnsiden ned og snu når den har blitt gyllen.

Ta av varmen og tilsett noen ss smør og øs over.

Sett fisken i stekeovnen på 180 °C til kjernetemperaturen når 48 °C.

Tiden vil variere fra ovn til ovn og avhenge av tykkelsen på fisken.

Sviss spinat og tynne skiver av stangselleri, salt og pepre og dander alle komponentene på tallerken.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev