Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Breiflabbhale og romescosaus

Breiflabbhale og romescosaus >

2 små breiflabbhaler

cherry tomater

svart oliven

1 rød chili

2 vårløk

3 hvitløksfedd

saltristet mandler

4 ss olivenolje

brød kuttet i kuber

salt og pepper

 

Breiflabbhalen smøres godt inn med olivenolje, salt og pepper. Grilles så i josper i ca 7-10 minutter. Ta ut og la det hvile. Tomat, oliven, hvitløk og chili legges i en ildfast form og marineres med olivenolje, salt og pepper. Bakes i josper i ca 5 minutter, legg i brødet og strø over vårløk. Legg fisken på toppen av grønnsakene og ha på romescosaus og strø over saltristet mandler. Danderes med basilikum.

 

Romescosaus

5 plommetomater, skollet og semitørket

100 ml extra virgin olivenolje

3 chili uten skall og frø

2 skiver lyst brød

6 fedd hvitløk

6 ristetede mandler

6 ristetede hasselnøtter

2 ss hakket persille

2 ss hakket koriander

1 ss rødvins eddik

salt og pepper

 

Sauter chilien i 50 ml olivenolje i ca 1 minutt og kjøl ned. Stek brødet i panne med resten av olivenoljen til de er gylne. Kjør oljen med chili, hvitløk og salt i foodprossesor. Ha i brød, nøtter og urter, kjør til en tykk paste. Ha så i tomat, eddik, salt og pepper. Denne serveres lun.


 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev