FOTO marius Rua
KOKK sven Erik renaa og christopher Davidsen
appetitt 1/2013
2 små breiflabbhaler
cherry tomater
svart oliven
1 rød chili
2 vårløk
3 hvitløksfedd
saltristet mandler
4 ss olivenolje
brød kuttet i kuber
salt og pepper
Breiflabbhalen smøres godt inn med olivenolje, salt og pepper. Grilles så i josper i ca 7-10 minutter. Ta ut og la det hvile. Tomat, oliven, hvitløk og chili legges i en ildfast form og marineres med olivenolje, salt og pepper. Bakes i josper i ca 5 minutter, legg i brødet og strø over vårløk. Legg fisken på toppen av grønnsakene og ha på romescosaus og strø over saltristet mandler. Danderes med basilikum.
Romescosaus
5 plommetomater, skollet og semitørket
100 ml extra virgin olivenolje
3 chili uten skall og frø
2 skiver lyst brød
6 fedd hvitløk
6 ristetede mandler
6 ristetede hasselnøtter
2 ss hakket persille
2 ss hakket koriander
1 ss rødvins eddik
salt og pepper
Sauter chilien i 50 ml olivenolje i ca 1 minutt og kjøl ned. Stek brødet i panne med resten av olivenoljen til de er gylne. Kjør oljen med chili, hvitløk og salt i foodprossesor. Ha i brød, nøtter og urter, kjør til en tykk paste. Ha så i tomat, eddik, salt og pepper. Denne serveres lun.