Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Blåskjellsuppe og grissini

Blåskjellsuppe og grissini>

2 kg blåskjell

1 kvast persille

2 fedd grovhakket hvitløk

1 grovhakket løk

2 dl hvitvin

2 dl vann

4 dl fløte

100 g spinat

 salt og pepper etter smak

sitronjuice etter smak

15 aspargesbønner kuttet i små rundinger

1 ss finhakket estragon

2 ss finhakket sjalottløk

 

Varm opp en vid og middels stor kjele, når kjelen er skikkelig varm har du i  blåskjell, løk, hvitløk og persille og rører godt rundt. Ha i hvitvin og vann og sett på lokk. Damp i ca 3 minutter, til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjellene og reduser kraften videre til ca halve mengden. Ha i fløten og reduser til ønsket konsistens og smak.

Ha i spinaten rett før  servering og kjør suppen opp med stavmikser. Sil av og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Plukk og rens blåskjellene ut av skallet, varm dem opp i litt olivenolje sammen med aspargesbønner og sjalottløk. Ha i estragonen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitronjuice.  

 

Grissini

500 g mel

14 g salt

30 g gjær

6 g malt karve

120 g Holtefjell XO eller parmesan

220 g vann

 

Bland alt sammen til en smidig deig, gjerne i miksebolle med deigkrok. La deigen ligge kaldt i minst 1 time. Rull ut tynne lange pølser og legg dem på et brett med bakepapir.  Stek dem på 150° C til de er helt sprø. Det tar ca 10 minutter. Tips! Karven kan byttes ut med hvilket krydder du vil! 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev