2 kg blåskjell
1 kvast persille
2 fedd grovhakket hvitløk
1 grovhakket løk
2 dl hvitvin
2 dl vann
4 dl fløte
100 g spinat
salt og pepper etter smak
sitronjuice etter smak
15 aspargesbønner kuttet i små rundinger
1 ss finhakket estragon
2 ss finhakket sjalottløk
Varm opp en vid og middels stor kjele, når kjelen er skikkelig varm har du i blåskjell, løk, hvitløk og persille og rører godt rundt. Ha i hvitvin og vann og sett på lokk. Damp i ca 3 minutter, til blåskjellene har åpnet seg. Sil av blåskjellene og reduser kraften videre til ca halve mengden. Ha i fløten og reduser til ønsket konsistens og smak.
Ha i spinaten rett før servering og kjør suppen opp med stavmikser. Sil av og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Plukk og rens blåskjellene ut av skallet, varm dem opp i litt olivenolje sammen med aspargesbønner og sjalottløk. Ha i estragonen til slutt. Smak til med salt, pepper og litt sitronjuice.
Grissini
500 g mel
14 g salt
30 g gjær
6 g malt karve
120 g Holtefjell XO eller parmesan
220 g vann
Bland alt sammen til en smidig deig, gjerne i miksebolle med deigkrok. La deigen ligge kaldt i minst 1 time. Rull ut tynne lange pølser og legg dem på et brett med bakepapir. Stek dem på 150° C til de er helt sprø. Det tar ca 10 minutter. Tips! Karven kan byttes ut med hvilket krydder du vil!