Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr blåskjell "thai style"

blåskjell "thai style">

1 kg blåskjell

2 cm ingefærrot, i skiver

½ rød chili, i skiver

1 lime

2 fedd hvitløk, i skiver

2 sjalottløk, i skiver

2 ss fish sauce, nam plah

1 liten boks kokosmelk

3 store kvaster grovhakket koriander

1 ss nøytral olje

 

Stek hvitløk, sjalottløk, chili og ingefær i oljen i 2 minutter. Skru platen på fullt. Ha i de rensede blåskjellene sammen med kokosmelken og rør godt rundt. Ha på lokk og kok i 2 minutter. Rør godt rundt og kok i 2 minutter til. Nå skal alle skjellene være åpnet. Ha i revet limeskall, limejuice, koriander og fish sauce. Server suppen varm. Suppekraften i bunnen av kjelen er viktig å få med seg, det er nesten det beste.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev