Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr blandaball

blandaball>

2, 4 kg seifilet

2 kg poteter

4 dl en blanding av hvetemel og potetmel

2 ss salt

1 ss hvit pepper

1 dl vann

 

Kvern fisk, poteter ogløk med salt og hvit pepper.

Bland inn mel og vannet til farsen er seig og god. Form til passe store baller. Trekk disse i ferdig oppkokt lettsaltet kraft  med en fleskebit, eller pinnekjøttrester.Trekk de i kraften til de er gjennomkokte.

Server med kokte poteter, gulrøtter, kålrabi og sprøstekt bacon og surmelk eller helmelk.

Du kan godt putte litt fett inne i ballen. Form da denne ballen litt avlang slik at det skiller seg ut.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev