Nyhet
Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Bakt torsk, hjerteskjell og hvit asparges

Bakt torsk, hjerteskjell og hvit asparges>

Torsk

Fersk torskefilet tørrsaltes med havsalt i 12 minutter.

Skylles deretter i kaldt vann, tørkes godt og porsjoneres i passe størrelser. Torsken krydres med salt og bakes i ovn på 160 °C i ca 10 minutter.

 

1 nett hjerteskjell

5 fedd hvitløk

1 løk

2 laurbærblad

5 dl hvitvin

5 dl fløte

50 g usaltet smør

 

Hjerteskjellene skylles veldig godt da det ofte er sand i disse. Kutt opp løk og hvitløk og ha dette i en varm kjele. Tilsett hjerteskjell og laurbærblad.

Ha i hvitvin og dekk kjelen med plastfilm eller lokk. Skjellene er ferdige når de åpner seg. Sil kraften som skal brukes til sausen.

Rens skjellene og legg dem til side. Reduser kraften til 2/3, tilsett fløte og la koke i 5 minutter. Smak til med salt, pepper og sitron rett før servering. Ha i litt kaldt smør og rør dette inn.

 

Hvit asparges

Aspargesen skrelles og blansjeres i godt saltet vann. Avkjøles raskt i isvann. Kutt aspargesen opp i tre jevnstore biter.

 

kremet neslesaus

250 g nesler

40 g smør

½ finhakket løk, stekes med smøret

40 g hvetemel

4 dl fløte

 

Fersk fennikel

Fennikelen høvles tynt på mandolin og legges i isvann i 30 minutter.

Fjern vannet og tørk den forsiktig. Vend den i vinaigrette rett før servering. Legg opp alle ingrediensene på en stor tallerken.

Napér med litt vinaigrette med sitron, neslekrem og pynt med karse eller andre urter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev