Tomatbuljong
1 kg godt modne plommetomater
4 stilker stangselleri
cayennepepper, rødvinseddik og salt etter smak
Vask og rens stangselleri og tomat og kutt dem i mindre biter. Kjør det sammen i en blender til en glatt suppe.
Smak til med rødvinseddik, salt og cayennepepper.
Sil gjennom klede, helst over natten.
smak til igjen med rødvinseddik, salt og litt cayennepepper.
Garintyr
200 g torskefilet uten bein og skinn
2 store nypoteter, skrelt og kuttet i jevne kuber
1 stilk stangselleri, kuttet i tynne skiver
½ fennikel, kuttet i tynne skiver
Forvarm ovnen til 200° C og sett på en kjele med vann og litt salt til koking. Krydre torsken med salt og pepper, ha den i en ildfast form med litt oliven olje og bak den i ca 8-10 minutter. Potetene skrelles, kuttes i jevne biter, og kokes møre. Stangselleri og fennikel vaskes og kuttes i tynne skiver. Når torsken er ferdig, flaker du den opp i biter og legger i en dyp skål Ha over stangselleri, potet og fennikel. Kok opp tomatbuljongen og hell over, server gjerne med stangselleriblader, og grillet brød med majones.