Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr torsk, tomatbuljong, stangselleri og fennikel.

torsk, tomatbuljong, stangselleri og fennikel.>

Tomatbuljong

1 kg godt modne plommetomater

4 stilker stangselleri

cayennepepper, rødvinseddik og salt  etter smak

 

Vask og rens stangselleri og tomat og kutt dem i mindre biter. Kjør det sammen i en blender til en glatt suppe. Smak til med rødvinseddik, salt og cayennepepper. Sil gjennom klede, helst over natten. smak til igjen med rødvinseddik, salt og litt cayennepepper.

 

Garintyr

200 g torskefilet uten bein og skinn

2 store nypoteter, skrelt og kuttet i jevne kuber

1 stilk stangselleri, kuttet i tynne skiver

½ fennikel, kuttet i tynne skiver

 

Forvarm ovnen til 200° C og sett på en kjele med vann og litt salt til koking. Krydre torsken med salt  og pepper, ha den i en ildfast form med litt oliven olje og bak den i ca 8-10 minutter. Potetene  skrelles, kuttes i jevne biter, og kokes møre. Stangselleri og fennikel vaskes og kuttes i tynne skiver. Når torsken er ferdig, flaker du den opp i biter og legger i en dyp skål Ha over stangselleri, potet og fennikel. Kok opp tomatbuljongen og hell over, server gjerne med stangselleriblader, og grillet brød med majones.

 

 

 

 

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev