Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr ørrett, potetsalat, smørsaus og ørrettrogn

ørrett, potetsalat, smørsaus og ørrettrogn>

Bakt fjellørrett

4 fjellørretfileter på ca 200 g

olivenolje

maldonsalt og pepper

1 sitronbåt

litt reven pepperrot

 

Sett stekovnen på 150° C.Legg filetene med skinnet opp på et brett med olivenolje, salt og pepper under. Bak fisken i ca 5 minutter og skinnet går lett av er den ferdig. Ta av skinnet på alle filetene og ha litt salt og pepper og saft fra sitronen på toppen. Riv litt pepperrot på et fint rivjern over helt til slutt.  

 

Lun potetsalat

200 g småpoteter

2finhakket sjalottløk

2 ss finhakket dill

finrevet sitronskall fra 1 sitron, og saften

salt og pepper etter smak

god olivenolje

 

Kok småpotetene i saltet vann til de er møre. Kjøl  de litt ned og kutt i to eller fire. Bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og sitronsaft.

 

Syrlig smørsaus

1 finhakket sjalottløk

4 dl hvitvin

1 dl hvitvinseddik

150 g smør i terninger

salt

ørrettrogn, kan sløyfes

 

Bland løk, hvitvin og eddik i en kjele og kok ned til det er nesten ingen væske igjen. Pisk inn smør mens du har kjelen på lav varme. Ha i litt vann om sausen blir for tykk. Smak til med salt. Ha gjerne ørrettrogn i sausen, da må den i rett før servering og ikke kokes opp igjen. Pass på at sausen ikke blir for kald, da sprekker den.  

 

Potetchips

3 mandelpoteter

1 liter solsikkeolje eller annen olje som tåler høy temperatur

salt

 

Kutt potetene i tynne skiver på en mandolin. Legg de i rennende vann i fem minutter. Varm opp oljen på middels høy varme.

Test en skive. Fritèr resten og ha på et tynt lag salt med en gang. 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev