Bakt fjellørrett
4 fjellørretfileter på ca 200 g
olivenolje
maldonsalt og pepper
1 sitronbåt
litt reven pepperrot
Sett stekovnen på 150° C.Legg filetene med skinnet opp på et brett med olivenolje, salt og pepper under. Bak fisken i ca 5 minutter og skinnet går lett av er den ferdig. Ta av skinnet på alle filetene og ha litt salt og pepper og saft fra sitronen på toppen. Riv litt pepperrot på et fint rivjern over helt til slutt.
Lun potetsalat
200 g småpoteter
2finhakket sjalottløk
2 ss finhakket dill
finrevet sitronskall fra 1 sitron, og saften
salt og pepper etter smak
god olivenolje
Kok småpotetene i saltet vann til de er møre. Kjøl de litt ned og kutt i to eller fire. Bland inn resten av ingrediensene. Smak til med salt og pepper og sitronsaft.
Syrlig smørsaus
1 finhakket sjalottløk
4 dl hvitvin
1 dl hvitvinseddik
150 g smør i terninger
salt
ørrettrogn, kan sløyfes
Bland løk, hvitvin og eddik i en kjele og kok ned til det er nesten ingen væske igjen. Pisk inn smør mens du har kjelen på lav varme. Ha i litt vann om sausen blir for tykk. Smak til med salt. Ha gjerne ørrettrogn i sausen, da må den i rett før servering og ikke kokes opp igjen. Pass på at sausen ikke blir for kald, da sprekker den.
Potetchips
3 mandelpoteter
1 liter solsikkeolje eller annen olje som tåler høy temperatur
salt
Kutt potetene i tynne skiver på en mandolin. Legg de i rennende vann i fem minutter. Varm opp oljen på middels høy varme.
Test en skive. Fritèr resten og ha på et tynt lag salt med en gang.