Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Bakt breiflabb med kål og røkt smør

Bakt breiflabb med kål og røkt smør>

Rens breiflabben og stek den på høy varme på alle sider i stekepanne.

Ta fisken ut av pannen og ha smør, timian og hvitløk i pannen.

Hell smøret over fisken når smøret er blitt nøttebrunt. Stek den i ovnen på 150 °C i 6-7 minutter.

La den hvile i 5 minutter før den skjæres opp. 

 

Speltperler med blåskjell

½ dl speltperler, ferdig kokte

noen never rensede, ferske fevesbønner

dampede blåskjell, antall etter smak

revet Holtefjell XO

 

Kok speltperler som til risotto og vend inn revet holtefjellost, rensede blåskjell og ferske fevesbønner.

Smak til med salt og pepper.

 

Kål og røkt smør

Rens og vask grønnkål, sortkål, spisskål og raddichio.

Røyk smør i ovn med spon.

Smørdamp grønnkål og spisskål med smøret og litt vann og salt.

Stek sortkålen i veldig varm panne til den blir sprø og får litt farge.

Plukk blader av raddichioen og mariner i rapsolje og litt epleddik.

Bland sammen og smak til ev med litt salt, pepper og litt sitron.

Server denne retten som «sharing» med tilbehøret i skåler på bordet.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev