FOTO Kine Osan og Ulla Westbø
KOKK Jan Soløy
APPETITT 2/2009
600 g torskfilet
80 g bacon
basilikumpurè
olivenolje
Torsken fileteres og skjæres i porsjonsstykker og baconet skjæres i terninger. Pensle torsken med basilikumpuré og ha terninger av bacon på toppen av fisken. Bak den videre lett i ovnen.
ERTEPURÈ
400 g erter
salt og sukker etter smak
120 g smør
evt litt fløte
Kok opp ertene. Kjør dem i blenderen til puré med salt, sukker og smør.
SENNEPSAUS
3 sjalottløk
0,8 l liter hvitvin
4 dl liter fløte
200 g normalsaltet smør
2 ss dijonsennep
svart pepper etter smak
Skrell sjalottløken og skjær den i små biter. Sjalottløk og hvitvin kokes opp og reduseres til marmelade. Tilsett fløte og kok opp. Monter inn meierismør ved å piske inn terninger. Tilsett sennep tilslutt og smak til med salt og pepper.
STUEDE MANDELPOTETER
400 g skrelte mandelpoteter
2,5 dl kremfløte
350 g normalsaltet smør
1-2 dl vann
salt og pepper etter smak
bladpersille
Damp mandelpotetene møre. Kok opp kremfløte og tilsett terninger av meierismør under omrøring. Smak til med salt og pepper. Når sausen er ferdig, tilsettes bladpersille. Vend inn mandelpotetene rett før servering.
BETESALAT
Gule beter og chioggibeter dampes møre i stekeovnen. Skrell dem og skjær dem i passe store i terninger. Bruk gjerne litt frisk dill som garnityr.