Hovedretter Fisk, skjell og skalldyr Baconbakt torsk, ertepurè, mandelpoteter og sennepsaus

Baconbakt torsk, ertepurè, mandelpoteter og sennepsaus >

600 g torskfilet

80 g bacon

basilikumpurè

olivenolje

 

Torsken fileteres og skjæres i porsjonsstykker og baconet skjæres i terninger. Pensle torsken med basilikumpuré og ha terninger av bacon på toppen av fisken.  Bak den videre lett i ovnen.

 

ERTEPURÈ

400 g erter

salt og sukker etter smak

120 g smør

evt litt fløte

 

Kok opp ertene. Kjør  dem i blenderen til puré med salt, sukker og smør.

 

SENNEPSAUS

3 sjalottløk

0,8 l liter hvitvin

 4 dl liter fløte

200 g normalsaltet smør

2 ss dijonsennep

svart pepper etter smak

 

Skrell sjalottløken og skjær den i små biter. Sjalottløk og hvitvin kokes opp og reduseres til marmelade. Tilsett fløte og kok opp. Monter inn meierismør ved å piske inn terninger. Tilsett sennep tilslutt og smak til med salt og pepper.

 

STUEDE MANDELPOTETER

400 g skrelte mandelpoteter

 2,5 dl kremfløte

350 g normalsaltet smør

1-2 dl vann

salt og pepper etter smak

bladpersille

 

Damp mandelpotetene møre. Kok opp kremfløte og tilsett terninger av meierismør under omrøring. Smak til med salt og pepper. Når sausen er ferdig, tilsettes bladpersille. Vend inn mandelpotetene rett før servering.

 

BETESALAT

Gule beter og chioggibeter dampes møre i stekeovnen. Skrell dem og skjær dem i passe store i terninger. Bruk gjerne litt frisk dill som garnityr.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev