Soya- og korianderglace
110 g brunt sukker
60 ml vann
125 limesaft
5 fedd hvitløk
2 ss fishsauce
1 dl søt soya, ketsjap manis
1 håndfull hakket koriander
2 finhakkede sjalottløk
Ha sukker og vann i en kjele, varm opp på medium varme og kok til det blir gyllenbrunt.
Tilsett sjalottløk, hvitløk, limesaft, fishsauce og søt soya. Reduser denne blandingen til halvparten.
Pensle eller dypp villsvinribsene i dette.
Villsvinribs
3 villsvinribs
3 fedd hakket hvitløk
2 ss malt nellik
4 ss malt kanel
2 ss all spice
6 ss brunt sukker
salt og pepper
Ha ribsen i en dyp langpanne for marinering.
Miks alle krydderingrediensene sammen i en morter eller blender.
Gni godt inn og mariner i kjøleskap over natten. Forvarm ovnen til 70 °C.
Dekk langpannen og villsvinet med stekefolie og damp-stek i 1,5-2 timer til ribbene er møre.
Avkjøl. Gjør dette noen dager før grillingen. Glaser ribsen med soya- og korianderglace og
grill med stadig vending så det ikke blir brent. Server med tomat- og piquillosalsa.