Grillretter vilt Soya- og korianderglaserte villsvinribs

Soya- og korianderglaserte villsvinribs >

Soya- og korianderglace

110 g brunt sukker

60 ml vann

125 limesaft

5 fedd hvitløk

2 ss fishsauce

1 dl søt soya, ketsjap manis

1 håndfull hakket koriander

2 finhakkede sjalottløk

 

Ha sukker og vann i en kjele, varm opp på medium varme og kok til det blir gyllenbrunt.

Tilsett sjalottløk, hvitløk, limesaft, fishsauce og søt soya. Reduser denne blandingen til halvparten.

Pensle eller dypp villsvinribsene i dette.

 

Villsvinribs

3 villsvinribs

3 fedd hakket hvitløk

2 ss malt nellik

4 ss malt kanel

2 ss all spice

6 ss brunt sukker

salt og pepper

 

Ha ribsen i en dyp langpanne for marinering.

Miks alle krydderingrediensene sammen i en morter eller blender.

Gni godt inn og mariner i kjøleskap over natten. Forvarm ovnen til 70 °C.

Dekk langpannen og villsvinet med stekefolie og damp-stek i 1,5-2 timer til ribbene er møre.

Avkjøl. Gjør dette noen dager før grillingen. Glaser ribsen med soya- og korianderglace og

grill med stadig vending så det ikke blir brent. Server med tomat- og piquillosalsa.

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev