Grillretter oljer, sauser og marinader Tex Mex tilbehør

Tex Mex tilbehør>

Salsa roja

1 gul løk

4 søte, små cherrytomater

7 hvitløksbåter

tørket chili etter smak og styrke, bruk gjerne guajillo eller ancho

2 dl god kyllingbuljong

fersk koriander

salt og lime, etter smak

 

Finhakk alle ingrediensene eller kjør de grovt på i en mikser. Smak til med salt og lime. 

 

Corn salsa

2 ferske maiskolber

1 finhakket fersk chili

1 gul, liten finhakket paprika

2 finsnittede vårløk

2 ss soyasaus

røykt paprikapulver

saften av 1 lime

fersk koriander og mynte

 

Stek kolbene i en tørr panne til de har fått svimerker. Avkjøl og skrap av kornene. Bland alle ingredienser sammen og smak til med salt.

 

Syltet rødløk

2 tynnkuttede rødløk

2 dl hvitvineddik

½ dl sukker

1 ss salt

1 laurbærblad

1 fersk habanero

1 ss rødbetsaft

 

Bland ingrediensene unntatt chilien. La dem koke opp og simre i 30 sekunder. Avkjøl, og hell over i et lufttett glass sammen med chilien. La det stå 8 timer i kjøleskapet før bruk. Dette er holdbart et par dager i kjøleskapet.

 

Chilibønner

1 tørket chipotle

2 dl vann

4 hvitløkfedd

1 gul løk

½ pakke godt bacon

maisolje

2 ts kummin

1 ts tørket oregano

1 boks svarte bønner

salt og pepper etter smak

 

Rens chilien og kok den i vannet i ca 15 minutter. Finhakk og stek løk, bacon i terninger og hvitløk i olje. Krydre med oregano og kummin. Tilsett bønner og chilivannet. La det simre i 15 minutter til bønnene er møre. Rør og mos litt i bønnene og smak til med salt og pepper.

 

 Grillede maiskolber

4 ferske maiskolber med hams

2 ss romtemperert smør

saft og skall fra 1 lime

1 ts maldonsalt

 

Rens maiskolber og ha dem i en kjele med kokende vann i ca. 2 minutter. Rør sammen smør, limesaft og skall. Pensle maiskolber med limesmør og grill i 5-6 minutter. Snu dem noen ganger underveis. Strø maldonsalt over ved servering. Pensle gjerne maiskolbene med limesmør både før og etter grilling for ekstra god smak. Du kan også legge kolbene rett på grillen i hamsen. Legg dem på indirekte varme eller i folie.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev