Grillretter oljer, sauser og marinader Lammekraft Demi Glace /Lammesaus med lammesmak

Lammekraft Demi Glace/ Lammesaus med lammesmak >

1 liter lam- og okse demi 

1 hvitløk

100 g lammefett fra side eller rygg

100 g smør

1 ss grov Dijon sennep

2 stilker sitrontimian

1 ss sitronsaft

2 ss maisenna

smak til med salt, grov svartpepper og noen dråper sitronsaft

 

 

Skjær lammefettet i terninger på 1 cm. Stek dette helt sprøtt på moderat varme i smør sammen med single hvitløksfedd med skall.

Kok inn lam demi til ca. 30 %. Rør inn sennep, smør, hvitløksfedd og det sprøstekte lammefettet. Putt noen kvister sitrontiman og noen dråper sitronsaft i sausen rett før servering. Juster konsistens med maisenna ved behov.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev