FOTO christian Brun
KOKK øyvind Hjelle for Salsus
aPPETITT 3/20018
1 dl hollandaise
50 g smør
50 g fløte
4 ss hakket valgfri persille
salt og svart, grovmalt pepper
Kok opp hollandaise med fløten. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper. Rør inn persillen rett før servering. Passer fint til rød og hvit fisk.
Tips
Ønsker man hollandaisen fetere og mer smaksrik, kan man koke den opp med mer smør, salt og pepper. Ved hjelp av fargesterke og smaksrike krydder og pureer endres fargen, bruksområdene og identiteten på sausen raskt.
De fleste sauser basert på kraft kokes inn eller reduseres noe. Da er valget av kjele avgjørende for hvor lang tid det tar å koke inn sausen. Velg en bredbunnet kjele, da går alt mye raskere.
Ofte opplever man ønsket smak før ønsket fylde og konsistens. Ikke vær redd for å justere konsistens med litt stivelse, som for eksempel maisenna.