1 lammelår av villsau
Bein ut låret og krydre godt med salt, pepper og gjerne litt sitrontimian.
Rull kjøttet opp med clingfilm og trekk det sous vide på 60 °C i 3 timer. Ta det ut og fortsett på grillen på indirekte varme i ca. 30 minutter. Pakk kjøttet inn i folie og la det hvile i 15-20 minutter.
Auberginepuré
3 aubergine
2 fedd hvitløk
0,5 dl olivenolje
3 dl fløte
smak til med salt og sitron
Bak auberginene i ovnen til de er myke. Skrap ut alt inni og hakk det grovt opp. Svisj hvitløken i olivenolje, tilsett auberginen og fløte. La det småkoke i ca. 5 minutter og kjør det glatt med en stavmikser. Smak til med salt, pepper og sitron.
Tomatsalat
4 plommetomater
1 ss sukker
2 ss epleeddik
1 mellomstor, finkuttet rødløk
2 ss basilikum
sitrontimian
Bland alt i en bolle og la den stå på benken i ca. 1 time før bruk.
Pistasje- og pinjekjerneolje
100 g ristede pistasjnøtter
100 g ristede pinjekjerner
1 dl nøytral olje
smak til med salt
Kjør alt opp på en kjøkkenmaskin eller stavmikser og smak til med salt. Skjær bogen opp i saftige biter og server tilbehøret ved siden av.