Lammeribbe
Krydre gjerne lammeribben dagen før med krydder du liker. Timian, rosmarin, tørket chiliflakes, tørket og knust hvitløk passer bra. Gni det godt inn og tørk av det overflødige før grilling.
Grill lammeribben godt i ca. 30 minutter.
Pensle på glace mot slutten av grilling og server den som saus ved siden av.
Grillet hvitløksglace
200 g kepaløk
100 g hvitløk
2 grønne epler, gjerne Granny Smith
Legg løk og hvitløk på grillen og helst indirekte varme. La dem ligge på grillen til de er helt møre. Klem ut innmaten av hvitløken. Del eplene i to og grill til de er gylne. Snu og grill dem på skallet til eplekjøttet er mørt. Ta ut eplekjøttet og bland alt på en blender til fin puré og smak til med salt og pepper.
Syltet rødløk
et par rensede rødløk, i skiver
1 del rødvinseddik
2 deler sukker
3 deler vann
Kok syltelaken og hell over løkskivene. La dette stå i minimum 1 time, gjerne over natten. Ta løken ut av syltelaken og server.
Dette er delemat og server den gjerne oppskåret på fjøl eller store fat med tilbehøret ved siden av. Det er mye som passer til lammekjøtt og en god hummus, gresk salat, tzatziki, labne, tabbouleh og baba ganoush er perfekt tilbehør.