Spareribs er et langt stykke som tas fra ribbena på grisen. Kjøttet marineres og grilles. De blir ekstra møre om de får trekke litt i krydret vann først.
400 g lammekoteletter
800 g kokte spareribs
200 g bløtlagte hvite bønner
noen hele pepper
et par laurbærblader
1 gul løk
1 terning kyllingbuljong
200 g cherry klasetomater
100 g sugersnaps
1 dl soya
1/2 dl honning
2 finhakkede røde chili, renset for frø
litt finhakket hvitløk
litt grovkuttet persille
finhakket gressløk
sitronjuice etter smak
olivenolje
Kok bønnene i vann med salt, laurbærblad, hel pepper, gul løk og en terning kyllingbuljong.
Del tomater og sugersnaps i to.
Bland bønnene, tomatene og sugarsnapsen med reven hvitløk, persille, sitron og olivenolje.
Salt og pepre lammekotelettene og grill dem i ca 1 1/2 minutter på hver side. Grill spareribsen.
Bland honning, soya og hakket chili.
Pensle spareribsen med blandingen flere ganger mens de ligger på grillen. Legg tomat- og bønnesalaten på et fat og legg kjøttet oppå.
Klem over litt sitronjuice og strø over hakkede urter.