Nyhet
Grillretter lam Grillede lammekoteletter og spareribs med tomat- og bønnesalat

Grillede lammekoteletter og spareribs med tomat- og bønnesalat >

Spareribs er et langt stykke som tas fra ribbena på grisen. Kjøttet marineres og grilles. De blir ekstra møre om de får trekke litt i krydret vann først.

 

400 g lammekoteletter

800 g kokte spareribs

200 g bløtlagte hvite bønner

noen hele pepper

et par laurbærblader

1 gul løk

1 terning kyllingbuljong

200 g cherry klasetomater

100 g sugersnaps

1 dl soya

1/2 dl honning

2 finhakkede røde chili, renset for frø

litt finhakket hvitløk

litt grovkuttet persille

finhakket gressløk

sitronjuice etter smak

olivenolje

 

Kok bønnene i vann med salt, laurbærblad, hel pepper, gul løk og en terning kyllingbuljong.

Del tomater og sugersnaps i to.

Bland bønnene, tomatene og sugarsnapsen med reven hvitløk, persille, sitron og olivenolje.

Salt og pepre lammekotelettene og grill dem i ca 1 1/2 minutter på hver side. Grill spareribsen.

Bland honning, soya og hakket chili.

Pensle spareribsen med blandingen flere ganger mens de ligger på grillen. Legg tomat- og bønnesalaten på et fat og legg kjøttet oppå.

Klem over litt sitronjuice og strø over hakkede urter.

 

 

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev