Grillretter kjøtt Ribberull

Ribberull>

Ribberull

Bruk gjerne en ribbe uten ben og svor.

Legges med fettet ned og saltes lett, fylles med ramsløk og tørkede aprikoser.

Rull sammen og knytes godt sammen med hyssing av bomull.

 

Tørrmarinade/rubb

2 ts brunt sukker

2 ts chilipulver

2 ts malt spisskum

1 ts hvitløkspulver

½ ts malt pepper

½ ts salt

 

Bland alt sammen til en tørr rubb.

Gni den surrede ribba godt inn først med en god sennep før du klapper på krydderet og fordeler det godt rundt omkring på ribba.

Legg ribberullen inn i en forvarmet smooker for slow cooking og røyking på 125 °C i ca 3 til 4 timer til oppnådd kjernetemperatur på 76-78 °C.

La ribberullen hvile i 30 minutter før man fjerner hyssingen og skjærer ribben opp i ca 1 cm tykke skiver.

Dryss over litt maldonsalt før servering og litt presset sitron.

Kontakt oss

  • Tømmerbakkevei 19
    1453 Bjørnemyr

  • 958 20 667

  • hilde@appetitt.no

  • @appetitt

  • Motta vårt nyhetsbrev