Grillet entrecote
4 biffer, entrecote
Kjøttet grilles hardt av på begge sider, pensle kjøtt med urteolje, salt og pepper
Urteolje
2 dl god olivenolje
2 fedd hvitløk
1 liten bunt timian
1liten bunt estragon
1liten bunt bladpersille
Kjøres i foodprosessor
Grillede grønnsaker
1 gulrot
2 reddiker
2 småløk
5 aspargesbønner
1 skorsonnerot
4 skiver tynt bacon
Alle grønnsakene blansjeres kjapt før de has på spyd. Aspargesbønner og skorsonnerot, has ikke på spyd men surres bacon rundt og tres på en tannpirker, og så grilles det hardt.
Potet
3 små nypoteter
20 g andeleversmør
Potetene bakes hele med skall i aluminisfolie og rett før servering has andeleversmør på.
Andeleversmør
100 g andelever
100 g smør
salt og pepper
Stek foie gras i varm panne, avkjøl foie gras og fettet den har slipt under steking. Kjør sammen med smør på thermomix. Smak til med salt og pepper.